The Doors Emlékzenekar - A legendás Jim Morrison, The Doors zenekarának emlékére...
 
 
 
 
Zenekar
Koncertek
Mp3
Képek
Fórum
Kapcsolat
Linkek
Utoljára frissítve:
2018. Április 17.
 
Biográfia
A Doors Emlékzenekar 1992-ben alakult László Boldizsár (Cotton Club Singers) és Szöllõs Gergõ szervezésében. A zenekar nemcsak vállal fellépéseket fesztiválokon és klubokban, hanem aktívan részt is veszünk a zenei életben!
 
25 év alatt minden nagyobb fesztiválon többször felléptünk: Sziget, félSziget, Tokaj - Hegyalja, Volt, EFOTT, Szegedi Ifjúsági Napok, Harley - Davidson Fesztivál, szolnoki, vásárosnaményi és a budapesti Blues fesztiválok. Petõfi Csarnokban, Wigwam Rock Klubban, Ráday Klubban, Gödör Klubban, Zöld Párdonban, Szlovákiában, Németországban, és Erdélyben is játszott a zenekar.
Havonta játszunk rendszeresen Budapesten és Vidéken, valamint a nagyobb fesztiválokon. Minden évben december 8.-a körül (Morrison születése), megrendezzük saját szervezésben a Doors fesztivált. Több Tribute Fesztivált is szerveztünk, fellépési lehetõséget biztosítva ezzel más tribute zenekaroknak, és zenész barátainknak.
Helyszínek voltak: Petõfi Csarnok, Almássy Téri Szabadidõ központ, Ráday Klub anno...
Vendégeink voltak: HOBO, Takáts Tamás, Fekete Jenõ, Deák Bill Gyula és még sokan mások...
Számtalan médiában szerepeltünk: RTL Klub, Tv2, m2, Fõnix TV, Petõfi rádió, Sztár Fm, Rádió Cafe 98.6, Budapest Rádió, Dunakanyar rádió, Színes Mai nap, Népszava, Metró Hírújság, Pesti Est, stb...
A zenekartagok képzett, tapasztalt zenészek: több ismert/kevésbé ismert zenekarban játszanak.
Tagok
 
 
Menszátor Héresz Attila - Ének
 
Született: - 1972. május 31.
József Attila díjas színész, tagja volt többek között a Vígszínháznak is. 1998-ban diplomázott a Színház- és Filmmûvészeti Fõiskola színész szakán. Eddigi pályafutása során a klasszikus drámairodalom több jelentõs szerepét eljátszotta (Hamlet, Alceste-A Mizantróp, Liliom, Mercutio, Othello). A Duende zenekar Frontembere, énekel még a Tom Waits emlékzenekarban.
 
 
 
Fóris Szilárd - Billentyûs hangszerek
 
Született: - 1979. május 12.
Kvázi" Zenemûvész - Zenetanár, gyermekeket tanít sok türelemmel... Komolyzenével is foglalkozik, párhuzamosan a könnyûzene mellett.
Mûvészeti Iskola, Zenemûvészeti Szakközépiskola és Gimnázium után a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetemet végzett.
 
 
 
Veisz Gábor - Basszusgitár
 
Született: - 1979. február 14.
Gyermek- és Ifjúságvédelmi Asszisztens
A Doors Emlékzenekar pótkereke. A hivatalos The Doors-ban nem volt basszusgitáros, csak a lemezeken, meg a díszlet mögött (nem) tûnt fel.
"Szerencsére olyan komoly díszlet még sehol sem volt, hogy mögé bújhattam volna. 2000 óta vagyok a zenekar tagja, nagyon szeretem a koncertek hangulatát."
Játszik még: a Fugato Orchestrában, a Reefs-ben, és a Farkasházi Réka Samu Bandben
 
 
 
Szöllõs Gergõ - Dobok, Szervezés
 
Született: - 1974. február 17.
A Doors Emlékzenekar egyik alapítója és Kis Gergõvel szervezõje is. Dobolás az élete és hobbija.Sok zenekarban volt session zenész:Latin Combó,Staff (Éliás Jr.), Durgas (Drastic Mesure), Mujahid Zoli, Baktai Anikó Band...
Dobiskolát, és próbatermeket is mûködtet,koncerteket,fesztiválokat szervez, Jelenlegi zenekarok: James Brown Tribute zenekarban, és a Szabó Leslie Band-ban...
 
 
 
Kiss Gergõ - Gitár, Szervezés
 
Született: - 1975. Június. 18.
Gitáros és szervezõ. Civil életében kereskedelmi kiállítások szervezésében, és lebonyolításában vesz részt.
Számtalan híres, és kevésbé híres Blues, Rock zenekarban játszott. Vámos Zsolt (Bon-Bon), Felkai Miklós, és a mostanra már híressé vált zenész barátaitól tanulta meg a gitározás ízét. 1999. Április óta zenél, a gyermekeknek szóló Monó Manó zenekarban.