The Doors Emlékzenekar - A legendás Jim Morrison, The Doors zenekarának emlékére...
 
 
 
 
Zenekar
Koncertek
Mp3
Képek
Fórum
Kapcsolat
Linkek
Utoljára frissítve:
2018. Március 4.
 
Fórum
A Doors Emlékzenekarral kapcsolatos koncertélmények, észrevételek, kérdések és válaszok oldala. Távol szeretnénk tartani magunkat: politikai, faji, személyek elleni megnyilvánulástól, és más zenekarok szidalmazásától! Peace!
Klikk ide a fórumba való beíráshoz...
Doors_fun  
2008. Július 14. - 09:04 (Hétfõ)
 
Sziasztok!
Valaki visszaélt a becenevemmel!
Nem én írtam be itt azokat a hülyeségeket, én mindig szerettem a fiúkat!
Én is ott voltam Tokajon, és valószínű Lecsó, hogy csak te nem érezted jól magad és a zenét!
A többi emberen viszont érezhető volt a Doors koncert szuper hangulata!
A háttérvetítés is jó volt!
Nem vitatkozni akarok, mert nem tetszhet mindeknek ugyanaz!
Ezért vagyunk különbözőek, mindenki mást szeret máshogyan…
 
Lecsó  
2008. Július 13. - 23:51 (Vasárnap)
 
Sziasztok!

Voltam a hegyaljás koncerteteken és megmondom őszintén, hogy csalódott vagyok.
Szeretem a The Doors; hallgatok, nézek és olvasok róluk. És hát pont ezért vagyok csalódott. Ugyanis egy emlékzenekartól, tribute zenekartól én nem ezt várom. Az AB/CD, vagy a Hollywood Rose...az tribute zenekar. Ők tényleg igyekeznek megjeleníteni az általuk tisztelt névadójukat a színpadon. És ez nem csak azt jelenti, hogy valahogy eljátszom 1-2 kedvenc számom az adott bandától, hanem tényleg beleélem magam, úgy öltözök, próbálok úgy viselkedni és olyan stílusban zenélek. Szerintem ezek hiányoznak nálatok. A billentyűsötök és a dobosotok jók, rajtuk tényleg érződik Manzarek és Densmore. De a többiek...rá kell érezni a Doors stílusára és Jim Morrisont tényleg nehéz lehet \\\\\\\"utánozni\\\\\\\", de ez nem mentség. Ha nem érzi az ember legalább a töreekvést, akkor ez veszett fejsze nyele.
Még valami. Az sem tetszett, hogy saját számokat játszotok, miközben The Doors tribute zenekarnak valljátok magatokat. Ez számomra nem más, mint egyszerűen más nevével való ékeskedés. Csináljatok saját számokat, de akkor az a produkció legyen egy másik produkció. A lépcsőfokokat nem így kéne megkerülni.
Amúgy jó zenészek vagytok, legalábbis nekem ez jött le, de valahogy nem éreztem a Doorst a koncerten...nem éreztem Jim Morrisont, nem éreztem, hogy a Whiskeyben lennék.

Üdv!
Veisz Gábor  ( hozzászólása ) 2008. Július 14. - 11:00 (Hétfõ)
 
Kedves Lecsó!
Amíg azt látjuk, hogy a koncertjeinken tombolnak, addig nem tudunk mit kezdeni az olyan kritikákkal, mint a tied, még ha építő jellegűnek is szánod.
A Doorst annyiféleképpen lehet megélni, ahányan hallgatják, természetes, hogy valakinek tetszik, és valakinek nem tetszik a mi interpretációnk, de mint mondtam, csak sajnálni tudjuk, hogy nem tetszik mindenkinek, amíg a koncerten a többség tombol.
Az hogy nem úgy nézünk ki, mint az eredeti, nem célunk farsangolni, még nem léptünk be emlékzenekaros céhbe, ahol megkötik, hogy hány %ban kell azonosnak lenni az eredetivel. Azért szerintem annyira nem zavaró a látvány, az énekesünk sem derékig érő hajú szőke rokker, és mi sem susogós adidasban vagyunk.
További kellemest!
 
Gabica:)  
2008. Július 13. - 19:28 (Vasárnap)
 
Sziasztok!!!Szerintem a kritikát is el kell fogadni hagy beszéljék ki magukat:))Ti akkor is jók vagytok öket meg hagy ölje csak az írigység ugyis szánalmas,amiket irkálnak:)Imádlak titeket:)sok sok pussz!!(Szilu:))
 
Kriszta (a vörös)  
2008. Július 12. - 22:48 (Szombat)
 
Érdekes a Riders on the storm koncerten is volt basszgitáros. No mindegy. Az idő a zenekart igazolja, immáron 16. éve játszanak.... Szerintem ez mindent elmond. Emlékszem az első koncertre is, akkor még dinók szaladgáltak:) Jók vagytok és kész.. Bár mostanában hűtlenkedtem:)
 
eszter  
2008. Július 11. - 12:19 (Péntek)
 
sziasztok!!!

fúúúúú. nagyon jó volt a tegnap esti buli. már nagyon hiányzott nekem ez:]ismerős arcok, a világ egyik legjobb zenéje, egy kiváló zenekar, és még orolhatnám a jó dolgokat..köszönöm az élményt!!:]
zolinak meg csak annyit h ha valami nem tetszik, nem kell hallgatni. a te véleményed is egy vélemény, elfogadom, az más dolog hogy egyáltalán nem értek veled egyet.sajnálom, h nem érzed azt amit ez a zenekar nyújt.
na jó, nem is szaporítom tovább a szót, köszi a tegnapot még egyszer, aztán játszatok sokat pesten. :]
 
Do.orsika  
2008. Július 11. - 01:00 (Péntek)
 
Helló!
Már nagyon vártam a nyarat!
Én most jöttem haza a ZP-ből! És Szuper jó buli volt!
Hello, I Love You : )
A saját dalokhoz külön gratulálok, úgy vettem észre nemcsak nekem tesztet!
Nagyon köszönöm: nektek az élményt és a többi embernek aki ott volt, és élvezte velem a zenét!
Ne foglakozzatok más mit mond!
Azt nézzétek akik előttetek vannak, a színpad előtt, az emberek… ők mind szeretnek benneteket!
Zolika egy kicsit együgyű és tényleg szánalmas, nem is értem mit akar valójában!?


 
Bounty  
2008. Július 10. - 16:58 (Csütörtök)
 
a Link miért lett törölve? féltek hogy a nép hall jobb eznét nálatok????XD
Veisz Gábor  ( hozzászólása ) 2008. Július 10. - 23:31 (Csütörtök)
 
Kedves Bounty!
Válasz részben Zolinak adott válaszból kiolvasható.
Illetve Te is leszednéd magadról, ha valaki egy a "Snickers jobb" cetlit nyomna a homlokodra. :P
(Ne légy elkeseredve, a többi doors szerető embernek szerintem nem okoz nehézséget megtalálni az összes doors-t játszó zenekart egy kereséssel.Egyébként nem én töröltem :))
 
ZOli  
2008. Július 10. - 16:49 (Csütörtök)
 
játszok billentyűn , basszusgitáron, gitáron és énekelek is. ugyhogy eléggé értek hozzájuk.. a basszus kb mindig ugyanazt volt.. kivéve azokat a részeket amikor improvizáltak.. de az is maximum egy 2mp-nyi változás.. baszsu gitáros meg egy koncerten nem volt. ameddig jim élt. még az utolso nagy koncertükön sem volt basszusgitáros szinfalak mögöttse.. studióba is csak azért volt mert paul rothchild ragaszkodott hozzá... koncerteken mindig ray játszotta a fender rhodes-on. mellesleg többet hallgatok koncertfelvételeket mint studióalbumokat a versrögtönzések miatt. és egy élő felvétel készült az L.a. woman-ről is és abba sem volt baszus gitár .. pedig abban két sávon fut a basszus.. azt is a fender rhodes-al és egy gitárral cisnálták meg koncerten.

a budi dal meg nem izgat hogy kinek a szerzeménye.. csak mondtam h nagyon gáz.. és ha már ilyen emberektől fordítotok szöveget akkor van normálisabb is sztem..

kritikákra áttérve.. és az oldalamrol biztos nem törölném ki a kritikákat.. aza gyávaság jele. kritikákkal szemben igenis kikell állni. ..

jah és igen ismerjük egymást.. nemis mondtuk hogy nem. oda van irva hogy kétkülön ember csak ugyanugy szeretjük a doors-t és hogy miért most irtunk? most találtuk meg az oldalt.

Veisz Gábor  ( hozzászólása ) 2008. Július 10. - 23:29 (Csütörtök)
 
Kedves Zoli!
Nagyon ügyes vagy, szerintem a legjobb az lenne mindannyiunknak, ha megcsinálnád a saját zenekarodat, és elhívnál minket, hogy végre lássuk hogy is kell ezt csinálni.
Azt változatlanul nem értem miért kell kínoznod magad azzal, hogy olyan zenét hallgatsz, amitől fájdalmaid vannak, de legalábbis viszketnek az ujjaid, ha nem írod be ide a fórumba a véleményed.
Változatlanul, a fórumunk nem arra való, hogy önmagatokat, vagy mást sztároljatok, vagy minket fikázzatok. Ha igazán meg akarod osztani velünk a nemtetszésed, ott van mindegyikünknek az e-mail elérhetősége, és írj oda, mert az NEKED nem tetszik, és bár negyon jó érzés lehet az egódnak, hogy mindenki olvassa, aki az oldalra látogat, sekély kéj, hogy minket használsz mély gondolataid közvetítésére. Remélem megérted, és nem leszel rettenetesen felháborodva azon ha töröljük a fórumból. Ha valamit szeretnél megosztani velünk, írj bátran az e-mailünkre.
 
ZOli  
2008. Július 10. - 12:16 (Csütörtök)
 
nincs egyszinten.. például az alabama songban az alapot itt gitárral játszák.. a memorialban tényleg orgonával kezdődik... meg ilyen kis finomságok. és pont h az attila előadás modja rosszabb.megprobálja eljátszani jim-et közbe pedig rohadtulk semmi közbe hozzá.. másrészt pedig a memorial band-nél nem szerepel ennyit az énekes ott tényleg a zenéről van szó..
Veisz Gábor  ( hozzászólása ) 2008. Július 10. - 12:46 (Csütörtök)
 
Kedves Zoli!
Megszólítva érzem magam, így reagálnék kedves hozzászólásaidhoz. Én basszusgitározom a zenekarban, és én játszom azt, "aminek köze sincs az eredetihez". Kedves Zoli, azt hiszem kicsit eltúlzod ezt a kijelentésed. Tény hogy nem komolyzenét játszunk, nincs kőbevésve minden hang, mint ahogy az nem volt a Doors-nál sem. Nem tudom zenélsz-e vagy csak "értesz" hozzá. Ha hiszed ha nem, a zene egy élő dolog, ami változik, mindig azt adja vissza, ami éppen van; minden hatással van rá, attól kezdve, hogy hogy aludtál, addig, hogy hogy tombolsz, vagy nem tombolsz a koncerten.
De visszatérve arra, hogy mit játszom: a Doors-ban eléggé kötött basszusmenetek vannak, leginkább billentyűs aggyal született hármashangzat bontogatások. Ha nem azt játszanám, akkor lepődnél meg igazán. Az hogy ugyanazt halld, mint amit pár évtizede bakelitbe véstek, elég naív ábránd, tanácsolom, hallgass meg koncertfelvételeket, és rájössz, hogy minden koncert más, csak te megszoktad a stúdiófelvételt-amit talán soha töbet nem játszottak el még egyszer ugyanúgy.
Az első lemezen nem volt basszusgitár, a többin már találtak mindig valahol egy session zenészt. A koncerteken pedig a színfalak mögött játszott azokon a koncerteken, ahol már volt rá szükség.
A Budi dal nem az én szerzeményem, de még csak nem is Menszátor Attiláé. Egy Bertolt Brecht művet van szerencséd hallani, fordulj poraihoz a nemtetszéseddel.
Az pedig, hogy sérelmezed, hogy ki lett törölve a kritikád, annak az az oka, hogy ez a mi honlapunk. Nem akarok hasonlatokat felhozni, de valószínű, ha neked is lenne egy honlapod, vagy egyszerűen csak az ajtódra felírna valaki olyat neked, ami nem tetszik, törölnéd.
Illetve, ha valami nem tetszik, akkor miért kínzod magad azzal, hogy iszonyú kínok árán hallgatod és szenvedsz, és muszáj ezt a tudomásunkra hozd? Mint írtad, van még más zenekar is, akik Doors-t játszanak, és ők tetszenek neked, látogasd az ő koncertjüket, és érezd jól magad!
 
qwertz  
2008. Július 10. - 12:06 (Csütörtök)
 
Basszus rohadt szánalmasak vagytok :) Gondolom zoli és doorsfan nem ismeri egymást :).. A .... Band szerintetek sokkal élvezhetőbb??? Szerintem a két zenekar nagyjából egy szinten van, csak Attila színpadi megjelenése és előadásmódja sokkal hatásosabb. Amúgy pedig ha nem tetszik, akkor nem kell hallgatni és elmenni a koncertekre..Ennyi.
 
További bejegyzések: ||||||||| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |[ 32 ]| 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 |
Összesen: [ 411 bejegyzés / 42 oldalon ]